Öykümüz
Köy Sofrası‘nın simgesi haline gelen FADİME NİNE köyün düğün aşçısıydı. Kulaklı çorba, keşkek, yuvarlama, etli nohut, zerde gibi belli başlı düğün yemekleri Fadime Nine‘nin elinden çıkardı.Yemekleri lezzeti günlerce konuşulurdu köyde…
Bu leziz yemeklerin, cennetten bir köşe gibi duran Kirazlı Köyü‘nde yenmesi yemeklere ayrı bir lezzet katardı.
İki dağ arasında kalan boğazdan esen deniz rüzgarı ve dengeli oksijen yayışıyla günde 8-10 öğün yemek yenilebilir bu köyde.
Birgün oğul dedi ki Fadime Nine‘ye:”Anne bugüne kadar bizim için ve köylü için pişirdiğin yemeklerini, köyde açacağımız bir restorantta da pişirirmisin?” Pek sıcak bakmadı bu öneriye Fadime Nine. İkna olması tam 3 yıl sürdü..
Yıl 1992. ”Tamam.” dedi. Fadime Nine. ” Açın bakalım su restorantı.” Peki ismi ne olacaktı bu restorantın?”
” Ben başka yemek bilmem. Köy yemekleri yapacağım bu restaurantta. Bu yüzden KÖY SOFRASI olsun bu restorantın adı.” dedi ve Fadime Nine kolları sıvadı. Gelsin bazlamalar, gözlemeler, mantılar, keşkekler, yuvarlamalar, saç kavurmalar, v.s… Böylece KÖY SOFRASI DOĞDU.
Yıllar yılları kovaladı, Fadime Nine kızına, gelinlerine ”el verdi”. Köy Sofrası her geçen yıl daha da gelişti, güzelleşti. Şimdi 5 servis 9 mutfak elemanıyla hergün yeni açılmış bir restorant heycanı ve aynı zamanda 100 yıllık bir restoranttın kendine güven duygusuyla hizmet üretmeye devam ediyor…
Bir aile işletmesi olarak kurulan KÖY SOFRASI, bölgesinde bir ilki başlatmakla kalmadı, aynı zamanda bir ekol de yarattı.
Geleneksel mutfağımızı yeniden sizlerle buluşturmak, giderek bir çizgi haline geldi ve ”KÖY SOFRASI” açıldıktan bir kaç yıl sonra ”KÖY SOFRASI” adıyla yada aynı çizgide yüzlerce yeni yer açıldı.
KÖY SOFRASI bu çizgiye öncülük etmekten ve yok olmaya yüztutmuş yöresel tatlarımızı sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyor.